Čaj vrkuta 50 g

ČAJ VRKUTA se koristi kao adstringens i tonik. Najveću slavu vrkuta je stekla kao sredstvo protiv ženskih bolesti, jer ona je jedna od najučinkovitijih biljaka za ovu vrstu tegoba. Vrkuta sadrži flavonoide, organske kiseline, tanine, fitosterine, salicilnu kiselinu, eterično ulje i istinsko obilje vitamina C. Zahvaljujući mnoštvu tanina ima gorak okus, ali i moćno antiupalno i antibakterijsko djelovanje. Jedan od težih problema koji muče žene jest nemogućnost začeća. Vrkuta je najbolji biljni izbor za liječenje neplodnosti. Ona djeluje kao odličan regulator hormona, potiče rast progesterona te dovodi do urednije menstruacije, što je vrlo bitno kod pokušaja začeća.

5.48 KM

Podijeli :
Payment-Icon.png
Sigurna kupovina

Poštovanje prava kupaca i pouzdanost Online kupovine.

Brza dostava

Svi Galenfarm proizvodi na Vašoj adresi za 48h.

Plaćanje pouzećem

Svoju narudžbu naruči Online, a plati tek po dolasku na adresu.

Idealna biljka za trudnice

Vijekovima se vrkuta uspješno koristila za poteškoće vezane uz menopauzu, mentruacijske probleme (reguliše mjesečnicu, uravnotežuje hormone, pogotovo djeluje kod prevelikih krvarenja i bolnih menstruacija), olakšava porod, djeluje kao pomoć (oralna primjena ali i vaginalno ispiranje) kod raznih vrsta iscjedaka i bijelog pranja. “Štiti” od pobačaja i olakšava porod. U tu svrhu koriste je žene koje su imale spontane pobačaje, “nisku” maternicu ili “nisko nose”.

Kada se vrkuta kombinuje s rusomačom, dobiva se lijek protiv svih ženskih bolesti.

Kupka, vaginalno ispiranje i tamponi s vrkutom djelotvorni su kod gljivica, bakterijskog vaginitisa i drugih infekcija. Tampone natopite tinkturom vrkute i koristite poput vaginaleta.

Upotreba i način primjene:

Jednu malu kašiku (3g) vrkute preliti sa 2 dl prokuhane vode i ostaviti da stoji u poklopljenoj posudi 10 minuta. Procjediti i piti uvijek svježe pripremljen napitak.