Čaj Kantarion 50 g

KANTARION ČAJ – listovi i cvjetovi kantariona posjeduju velika lijekovita svojstva. Najviše se upotrebljavaju za liječenje depresije, nemira, za poboljšanje apetita i probleme sa spavanjem.

3.23 KM

Podijeli :
Payment-Icon.png
Sigurna kupovina

Poštovanje prava kupaca i pouzdanost Online kupovine.

Brza dostava

Svi Galenfarm proizvodi na Vašoj adresi za 48h.

Plaćanje pouzećem

Svoju narudžbu naruči Online, a plati tek po dolasku na adresu.

Biljka kantarion za liječenje mnogih zdravstvenih problema

1. Za depresiju i duševni nemir: ekstrakt kantariona pomaže kod neprijatnih stanja koja prate depresiju, a to su uznemirenost, nespokojstvo, loše raspoloženje, nesanica. Može biti idealna prirodna alternativa za liječenje depresije, bez uzimanja drugih farmaceutskih proizvoda, kao što su antidepresivi i sedativi. Budite obazrivi kad koristite kantarion, jer u kombinaciji sa drugim lijekovima može izazvati neželjena dejstva. Prema tome, samo osobe koje ne piju nikakve lijekove mogu bez straha da uzimaju kantarion.

2. Ublažava simptome menopauze: mnoge žene lakše podnose simptome menopauze ukoliko piju čaj od kantariona. Valunzi, promjene raspoloženja itd, značajno se mogu smanjiti upotrebom kantariona.

3. Pomaže kod zarastanja rana: ukoliko tokom 2 nedelje, 3 puta dnevno, na ranu nanosite mast na bazi kantariona, primjetićete da rana brže zarasta. Ženama koje su imale carski rez, preporučuju se masti sa kantarionom, kako bi im rana brže srasla, i kako bi se smanjio ožiljak.

4. Ublažava PMS: konzumiranje kantariona pomaže kod ublažavanja predmenstrualnih tegoba.

5. Za osobe koje žele da ostave pušenje: upotreba kantariona jednom dnevno nedelju dana prije nego što ostavite pušenje, i 3 mjeseca nakon što ostavite pušenje, pomaže vam da ne dođete u iskušenje da ponovo zapalite cigaretu.

6. Za afektivne poremećaje raspoloženja: kantarion ublažava simptome ovog poremećaja.

7. Hemoroidi: kantarionovo ulje pomaže kod upale hemoroida. Pamučnu vatu ili gazu natopite kantarionovim ulje i stavite na hemoroide. Neka vata (gaza) stoji tokom cijele noći.

8. Za crevne parazite: eterično ulje od kantariona djeluje protiv crevnih parazita, zahvaljujući fenolima sa antibakterijskim dejstvom, koji se nalaze u kantarionu.

Takođe, kantarion čaj se može koristiti i za slijedeće probleme:

– ublažava opsesivno-kompulzivni poremećaj

– otklanja stomačne tegobe

– ublažava migrenu i glavobolju

– poboljšava stanje neuralgije

– ublažava išijas

– pomaže kod fibromijalgije

– pomaže u otklanjanju hroničnog umora, zamora i bolova u mišićima

– može pomoći u liječenju raka

– ublažava lupanje srca

– povećava apetit

Upotreba i način upotrebe:

Jednu veliku kašiku (3g) kantariona preliti sa 2 dl vrele vode i ostaviti da stoji u poklopljenoj posudi 10 minuta, uz povremeni mješanje. Procjediti i piti 3 puta dnevno prije obroka, uvijek svježe pripremljen napitak.