Vitamin C 1000 mg

Vitamin C se preporučuje kao dodatak hrani u svim stanjima a posebno kod gubitka apetita, intezivnog rasta, prehlade, oporavka poslije bolesti i kod povećanja umnih i fizičkih aktivnosti.
PAKOVANJE: 10 kes. / 1000 mg

2.95 KM

Podijeli :
Payment-Icon.png
Sigurna kupovina

Poštovanje prava kupaca i pouzdanost Online kupovine.

Brza dostava

Svi Galenfarm proizvodi na Vašoj adresi za 48h.

Plaćanje pouzećem

Svoju narudžbu naruči Online, a plati tek po dolasku na adresu.

Protect Vitamin C sadrži vitamin C u prahu. Vitamin C pripada grupi vitamina rastvorljivih u vodi i esencijalan je za brojne biološke procese. Zahvaljujući antioksidativnom i imunoprotektivnom djelovanju, preporučuje se njegova preventivna primjena u cilju jačanja imuniteta, u sezoni prehlada i virusa, ali i kao pomoć ukoliko infekcija već postoji. Neophodan je za sintezu kolagena, proteina koji ulazi u sastav vezivnog tkiva. Vitamin C omogućava apsorpciju željeza, pomaže kod upale i krvarenja desni, doprinosi zarastanju rana.

Vitamin C ima važnu ulogu u većini oksido-redukcionih procesa u organizmu i uključen je u više od 300 bioloških procesa. Neophodan je za metabolizam aminokiselina, neurotransmitera, holesterola, folne kiseline i željeza. Dokazano je da su prirodni i sintetski vitamin C hemijski identični, odnosno da imaju jednaku bioraspoloživost i biološko djelovanje. Vitamin C je neophodan za sintezu kolagena i drugih komponenata vezivnog tkiva. Redovnim uzimanjem vitamina C ublažavaju se simptomi i samo trajanje prehlade.

Upotreba:

Djeca starija od 3 godine i odrasli: Jednom do dva puta dnevno rastvoriti sadržaj kesice u čaši vode, mlakog čaja ili soka i popiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti.

Proizvod se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i djeci ispod 3 godine.