Kapi od Ginkgo bilobe 30ml

Ove kapi pomažu kod smanjene koncentracije , slabijeg pamćenja, vrtoglavice, oslabljene cirkulacije i povećanih umnih naprezanja.

5.11 KM

Podijeli :
Payment-Icon.png
Sigurna kupovina

Poštovanje prava kupaca i pouzdanost Online kupovine.

Brza dostava

Svi Galenfarm proizvodi na Vašoj adresi za 48h.

Plaćanje pouzećem

Svoju narudžbu naruči Online, a plati tek po dolasku na adresu.

Kapi u svom sastavu sadrže etanolno-vodeni ekstrakt lista gingko bilobe (Gingko biloba folium) u odnosu 1:4.

Ekstrakt biljke Ginkgo biloba sadrži brojna aktivna jedinjenja (flavonoidne heterozide, ginkolide i bilobalide) koja poboljšavaju fluidnost krvi i mikrocirkulaciju. Time se povećava dotok kiseonika i hranljivih materija u mozgu što je od posebne važnosti kod starijih osoba. Zbog toga ovaj ekstrakt ima izrazito povoljan efekat na proces pamćenja, sposobnost zaključivanja i moć koncentracije. Aktivni principi ekstrakta ginka stimulišu cirkulaciju, preporučuju se kod poremećaja periferne cirkulacije koji je praćen osećajem hladnoće u ekstremitetima, bolovima i grčevima u nogama-posebno tokom hodanja. Ekstrakt ginka ima antiishemično, antiedematozno, antiagregacijsko, antioksidativno i antiinflamatorno svojstvo, pa ovaj ekstrakt ispoljava izražen neuro i kardioprotektivni efekat.

Upotreba i način primjene:

Preporučuje se uzimanje tri puta dnevno po 20-25 kapi. Rastopiti u malo vode ili staviti na kocku šećera i uzeti sa vodom. Potrebna je kontinuirana primjena najmanje u toku 3 mjeseca.