Čaj vrbovica 50 g

Vrbovica se naročito dobro pokazala kod otežanog mokrenja uzrokovanim uvećanom prostatom, kao i bolova u bubrezima izazvanim infekcijama, upalama, bakterijama. Upalu bubrega, bešike i mokraćnih kanala takođe uspješno eliminiše kao i infekcije bakterijama, rektalnog krvarenja, poboljšavanja probave, liječenju i otklanjanju infekcija mokraćnog sustava kod žena.

6.04 KM

Podijeli :
Payment-Icon.png
Sigurna kupovina

Poštovanje prava kupaca i pouzdanost Online kupovine.

Brza dostava

Svi Galenfarm proizvodi na Vašoj adresi za 48h.

Plaćanje pouzećem

Svoju narudžbu naruči Online, a plati tek po dolasku na adresu.

Povećana prostata može da se odrazi sa niskim seksualnim nagonom. Zbog toga redovno konzumiraje čaja od vrbovice može da poboljša seksualnu funkciju muškarca. Kod pacijenata koji su operisali prostatu, čaj od vrbovice uklanja osjećaj pečenja i ostale tegobe koje se javljaju u postoperativnom periodu. Upalu bubrega, bešike i mokraćnih kanala takođe uspješno eliminiše, kao i infekcije bakterijama.

Zbog svog ljekovitog sastava listovi vrbovice se koriste kao topli oblog (ili u obliku masti) kod kožnih oboljenja, za ublažavanje i rješavanje neugodnih čireva na koži, liječenje ekcema i psorijaze,jer ima antibakterijsko djelovanje.

Vrbovica kao hrana:

Često se mladi listovi vrbovice koriste u ishrani, posebno je aktuelna upotreba kao ukusne proljetne hrane, te se još koriste i za pripremu raznih proljetnih salata, variva i juha. Kako čisti sok ili ekstrakt vrbovice djeluje protuupalno, pa se koristi i u kozmetičkim preparatima.

Upotreba i način primjene:

U 2 dl vruće vode dodajte 1 čajnu žličicu suhe vrbovice. Pustite da odstoji 5 minuta nakon čega procijedite čaj i zasladite po želji. Preporučuje se ispijanje 2 šalice čaja dnevno, ujutro natašte i navečer prije spavanja.