Čaj sena 50 g

Čaj od sene potiče crijevne kontrakcije, a time i probavu. On prirodno sprječava lijenost crijeva i zatvor. Osim zrelih i osušenih listova, kao laksativ se može koristiti i plod sene. Plod je nalik na mahunu i sadrži manje aktivnih sastojaka.

4.49 KM

Podijeli :
Payment-Icon.png
Sigurna kupovina

Poštovanje prava kupaca i pouzdanost Online kupovine.

Brza dostava

Svi Galenfarm proizvodi na Vašoj adresi za 48h.

Plaćanje pouzećem

Svoju narudžbu naruči Online, a plati tek po dolasku na adresu.

Čaj od sene ima jantarnu boju, slab miris i gorak okus. Zbog okusa ga je dobro piti u kombinaciji s drugim čajevima ili začinima koji im se inače dodaju, kao što su koromač, narančina kora, cimet, anis ili đumbir. Prekomjerna doza čaja ima neugodne nuspojave. Neke od njih su: bolovi u trbuhu, mučnina, proljev, povraćanje, osip, oticanje prstiju, gubitak težine, manjak kalija u organizmu, kronična oštećenja jetre i bubrega.

Prekomjerna upotreba može oštetiti debelo crijevo i rektum i uzrokovati snažnu ovisnost. Ovisnost je česta posljedica korištenja sene za mršavljenje. Među posljedicama dugoročnog korištenja su slabljenje kostiju i mišića te zadržavanje vode u organizmu.

Upotreba i način primjene:

Jednu veliku kašiku (3g) lista sene preliti sa 2 dl vrele vode i ostaviti da stoji u poklopljnoj posudi 20minuta uz povremeno mješanje.Zasladiti po potrebi. Koristi se po potrebi ne duže od 7 dana u kontinuitetu, jer dolazi do gubitka prirodne pokretljivosti crijeva.