Čaj pelin 50 g

Čaj od pelina se koristi za liječenje reumatizma, gihta i crijevnih parazita, naročito kod parazita koji uzrokuje giardijazu (Giardia lamblia). Također je tradicionalni lijek za bolesti želuca i žučnjaka te za poboljšavanje apetita. Možete ga piti i kad se oporavljate od prehlade ili gripe jer se smatra pićem koje osnažuje. Ponekad se konzumira kao narkotik ili mentalni stimulans, a koristio se i kao insekticid.

2.81 KM

Podijeli :
Payment-Icon.png
Sigurna kupovina

Poštovanje prava kupaca i pouzdanost Online kupovine.

Brza dostava

Svi Galenfarm proizvodi na Vašoj adresi za 48h.

Plaćanje pouzećem

Svoju narudžbu naruči Online, a plati tek po dolasku na adresu.

Pelin se koristi kao lijek za zarazne intestinalne infekcije crijva. Njihovi su simptomi su jak svrbež u analnom području, kašalj, probleme s disanjem, bol u trbuhu, mučninu i proljev, krv u stolici, gubitak težine, prisutnost crva u bljuvotini ili stolici. Pelin nije namijenjen dugotrajnoj uporabi. Pazite da ne prelazite preporučene doze, jer pelin može biti otrovan, naročito kada nije u suhom obliku. Prekomjerna ili upotreba pelina dulja od četiri sedmice može uzrokovati: mučnine, povraćanje, nemir, nesanicu, vrtoglavicu, drhtavicu, napadaje.

Upotreba i način primjene:

Jednu malu kašiku (3g) pelina preliti sa 2 dl vode i ostaviti da stoji 2 sata, uz povremeno mješanje. Procjediti i piti topao napitak prije jela, jednom dnevno sedam dana zatim napraviti pauzu od sedam dana.