Čaj korijen iđirota 100 g

Iđirot čaj preporučuje se kod opšte iscrpljenosti organizma, loše probave, nadutosti, gastritisa, gorušice, čira na želucu, bolova i grčeva. Pomaže i u aktiviranju lijenog želuca i crijeva, kod bolesti žlijezda i kod gihta. Iđirot se preporučuje i kod usporenog metabolizma, anemije, bubrežnih oboljenja. Osobe koje su jako mršave trebaju da konzumiraju ovaj čaj jer popravlja apetit. Čaj od iđirota je izuzetno sredstvo za čišćenje organizma.

5.12 KM

Podijeli :
Payment-Icon.png
Sigurna kupovina

Poštovanje prava kupaca i pouzdanost Online kupovine.

Brza dostava

Svi Galenfarm proizvodi na Vašoj adresi za 48h.

Plaćanje pouzećem

Svoju narudžbu naruči Online, a plati tek po dolasku na adresu.

Korijen biljke iđirot pomaže i kod drugih bolesti želuca i crijeva, bez obzira na njihovu zloćudnost i upornost, samo treba biti dovoljno istrajan u njegovom korišćenju. Travari jako dobro znaju da je iđirot biljka broj jedan kada je potrebno olakšati simptome apstinencijske krize. Zbog blagodetnog djelovanja na nervni sistem, korijen iđirota otklanja nesvestice, mučnine, povraćanje i dijareju.

Jako efikasan čaj za odvikavanje od pušenja možete napraviti od korijena iđirota, obzirom da se ova biljka dobro pokazala u smislu smanjivanja simptoma apstinencijalne krize.

Kupka od korijena iđirota koja je dobra za cjelokupan organizam se pravi tako što se 200 gr korijena iđirota ostavi da prenoći u pet litara hladne vode. Ujutru se taj cio sadržaj zagrije do ključanja i ostavi da odstoji. Na kraju je potrebno dodati ga vodi za kupanje.

Upotreba i način primjene:

Jednu malu kašiku (3g) korijena od iđirota preliti sa 2 dl vrele vode i ostaviti da stoji u poklopljenoj posudi 10 minuta, uz povremeni mješanje. Procjediti i piti u malim količinama po jedan gutljaj prije ili poslije obroka, uvijek svježe pripremljen napitak.