Čaj bosiljak 50 g

Bosiljak je jedna od najkorišćenijih biljaka na svijetu. Može se koristiti za kuvanje, kao začin, kao čaj, a zbog njegovog blagotvornog djelovanja na tijelo i kožu, poznata je i njegova upotreba za različite suplemente. U bosiljku se mogu naći sledeći vitamini: vitamin A, vitamin K, vitamin C i vitamin B6; a od minerala bosiljak sadrži magnezijum, mangan, kalijum i gvožđe.

2.81 KM

Podijeli :
Payment-Icon.png
Sigurna kupovina

Poštovanje prava kupaca i pouzdanost Online kupovine.

Brza dostava

Svi Galenfarm proizvodi na Vašoj adresi za 48h.

Plaćanje pouzećem

Svoju narudžbu naruči Online, a plati tek po dolasku na adresu.

Lijekovita dejstva bosiljka prepoznata su čak i u tradicionalnoj medicini. Bosiljak može da bude jako djelotvoran za različite tegobe i djelotvoran je za obaranje telesne temperature; za tretiranje različitih upala; za smirivanje kašlja, djelotvoran je za smirivanje simptoma prehlade; kod astme i bronhitisa; blagotvorno djeluje na srce; na depresiju i stres; poboljšava rad bubrega; djeluje na infekcije u ustima; održava zdravlje očiju i zuba; poboljšava apetit; smiruje mučninu i nagon za povraćanjem.

Čaj od bosiljka je dobar zbog izrazitog sedativnog dejstva, smiruje napetost, a takođe ima protivupalno dejstvo (opušta mišiće, spriječava razne infekcije), a djelotvoran je i kod virusnih infekcija i prehlade. Zahvaljujući njegovim antiinflamatornim svojstvima, čaj od bosiljka je dobar da se koristi za prehlade, kašalj i upale grla. Za upale grla je najbolje da se mlak čaj grgoće u grlu.

Upotreba i način primjene:

Jednu veliku kašiku (3g) čaja preliti sa 2 dl vrele vode i ostaviti da stoji u poklopljenoj posudi 2 sata, uz povremeno mješanje. Procjediti i piti 2-3 puta dnevno uvijek svježe pripremljen napitak.