Čaj lipa 50 g

Čaj od lipe ima slatkasto medastu ugodnu notu. Kada se osuši cvijet lipe ne smije promijeniti boju, jer u tom slučaju ne vrijedi. Čaj od cvijeta lipe u našoj tradicionalnoj medicini koristi se kod problema sa prehladom i kod problema sa disanjem. Poznato je da potiče znojenje i pospješuje mokrenje. Lipa može umanjiti tegobe kod kroničnog kašlja, a u prošlosti se također koristila za smirenje.

3.93 KM

Podijeli :
Payment-Icon.png
Sigurna kupovina

Poštovanje prava kupaca i pouzdanost Online kupovine.

Brza dostava

Svi Galenfarm proizvodi na Vašoj adresi za 48h.

Plaćanje pouzećem

Svoju narudžbu naruči Online, a plati tek po dolasku na adresu.

Cvijet lipe koristio se je kao odlična kupelj za čišćenje pora na koži. Nova istraživanja o lipi dokazala su da nema nuspojava te da je mogu piti i mala djeca. Pojavile su se glasine o čaju od lipe da ometa rad srca i da se ne preporuča srčanim bolesnicima međutim to se kasnije opovrgnuto, jer se je radilo o ekstremnom slučaju kod jako malog broja ljudi koji su pretjerali sa njenom upotrebom. Trenutačno ne postoje nikakvi znanstveni dokazi da lipa može naškoditi zdravlju. Danas se ona preporučuje kao zamjena umjesto aspirina i paracetamola protiv vrućice. Čaj od lipe smanjuje simptome prehlade i gripe te ima odlična antioksidativna svojstva. Lipa ima najbolji efekt kada se pomiješa sa kvalitetnim medom.

Upotreba i način primjene:

Jednu veliku kašiku (3g) preliti sa 2 dl vrele vode i ostaviti da stoji u poklopljenoj posudi 10 minuta, uz povremeni mješanje. Procjediti i piti 3 puta dnevno prije obroka, uvijek svježe pripremljen napitak.